School-food обладнання для шкільних харчоблоків

Фабрика Кухня (Буча)

На шляху до реалізації сучасних підходів в організації харчування, яке було б не тільки якісним, здоровим і безпечним, а й доступним кожній дитині, що навчається – нашою командою було розроблена технологічна модель «Фабрика-кухня».

Фабрика-кухня – це окреме підприємство, як комунальної так і приватної форми власності, в якому здійснюється приготування, шокове охолодження (при температурі 3°С) готових страв та доставка в охолодженому вигляді до навчальних закладів та закладів оздоровлення та відпочинку.

особливості проєкту

Таке підприємство виготовляє до 10 тисяч порцій в день, готових до споживання.

Проект фабрики-кухні – частина розпочатої до російського нападу реформи шкільного харчування в Україні. Першим проектом, презентованим першою леді України Оленою Зеленською у вересні 2022 року, є побудова фабрики-кухні в Бучі для забезпечення якісною свіжою їжею навчальних закладів регіону.

Основними споживачами продукції нової фабрики-кухні будуть школи та заклади дошкільної освіти Бучі й трьох громад: Бучанської, Немішаївської, Бородянської. Очікується, що фабрика-кухня в Бучі стане пілотним проектом, і в майбутньому мережу фабрик-кухонь буде поширено на всю територію України. Кожна з них зможе забезпечувати харчуванням 30 – 40 навчальних закладів. До освітньої мережі в Україні входять 14 тис. шкіл та 10 тис. дошкільних закладів.

Фабрика-кухня в Бучі запрацює наприкінці 2023 початку 2024 року.

Ми на шляху, робота над проєктом «Фабрика-кухня» активно триває у 2023 році.

Вже осінь 2023, проєкт «Фабрика-кухня» наближається до запуску, ми з партнерами робимо все можливе, щоб як можна швидше це Масшатабне Виробництво запрацювало.

Грудень 2023, проєкт «Фабрика-кухня» у Бучі, завершилося будівництво. 

На початку 2024 року планується запуск 

«Фабрика-кухня — це інноваційне рішення, яке дозволить годувати якісною їжею велику кількість дітей навіть у тих школах, де раніше не було кухні та можливості готувати взагалі. Водночас воно є енергоефективним та дозволяє заощаджувати ресурси: електроенергію, воду. Але найголовніше, що завдяки цій моделі організації харчування ми можемо забезпечити рівний доступ до поживних і корисних страв у закладах освіти всім дітям — і в найменших селах, і у великих містах. І це наша мета», — наголосив Орест Степаняк.

ми завжди готові поділитися досвідом!

Отримайте професійну консультацію по реалізації проєкту​ у вашому місті чи навчальному закладі