Вимоги до обладнання
Список технологічного обладнання
Опис для тендерної документації
Обрати обладнання
Варіанти кухонь
ВАРІАНТИ ХАРЧОБЛОКІВ у закладах освіти їх три
Національною Асоціацією Громадського Харчування були розроблені три технологічні моделі харчування, які забезпечують повноцінне, якісне та безпечне харчування дітей у закладах освіти.
Технологічна модель, за якої в закладі освіти наявний власний харчоблок, де відбувається приготування та видача готових страв. Ця модель передбачає виключно внутрішнє забезпечення харчуванням (тільки одного закладу освіти) та може реалізовуватись двома шляхами.
1) Самостійно – приготування та подача страв відбувається працівниками закладу освіти, що входять до штатного розпису закладу.
2) Шляхом аутсорсингу – виготовлення та реалізацію готових здійснює оператор ринку харчових продуктів з використанням матеріально-технічної бази (харчоблоку) закладу освіти. Адміністрація закладу визначає самостійно, з яким оператором ринку укладати угоду та їх умови співпраці.
Cпосіб організації харчування тотожний Базовій Кухні. Відмінністю є те, що така технологічна модель передбачає забезпеченням харчуванням не тільки свій заклад освіти, а й додатково інші прилеглі заклади, де організація гарячого харчування є неможливою та\або економічно не доцільною.
Відповідно певні відмінності має і сам харчоблок закладу освіти, адже тут повинні бути додаткові зони: зона фасування і пакування готової гарячої їжі, вхід/вихід для доставки їжі до інших закладів, зона повернення, миття та зберігання зворотної тари для доставки їжі.
Приготування, транспортування та подача страв у прилеглому закладі освіти відбувається в межах двох годин. Заклад, що отримує готову їжу повинен мати: зону не довготривалого зберігання термобоксів, зону роздаткової лінії в обідньому залі та зону миття та зберігання столового посуду.
Технологічна модель, за якої можлива реалізація кейтерингового підходу до організації харчування у великих масштабах. Організація такого централізованого виробництва відбувається за межами навчального закладу, а його потужностей може вистачити на кілька територіальних громад з виготовленням від 8 до 12 тис порцій за день. На фабриках-кухнях працює багаторівнева система контролю якості, яка охоплює всі стадії технологічного процесу.
Таким чином відбувається економія витрат на воду та електроенергію. А постачання їжі дітям стає систематизованим, безпечним і якісним.
ми завжди готові поділитися досвідом!
Отримайте експертну консультацію по реалізації проєкта у вашому навчальному закладі
(067) 428 08 37
Консультація за телефоном
Вимоги до технологічного обладнання
Теплове обладнання та аксесуари
Енергоефективність. За 20 хв. роботи пароконвекційна піч використовує лише 4-6 kW електроенергії, а об’єм готових страв, який вона може приготувати дорівнює об’єму, який традиційне обладнання готує протягом 2 год. з використанням 20-25 kW. Таким чином об’єми використаної електроенергії зменшуються фактично в п’ять разів. Мультифункційність забезпечує одночасне приготування кількох видів страв в одному приладі, що забезпечує асортимент їжі.
Вимоги до технологічного обладнання
Обладнання холодильне
Екологічність – використання найновіших формул фріону, що найменш шкідливі для навколишнього середовища. Енергоефективність визначається використанням сучасного компресора та товщиною і плотністю ізоляції. Крім того, холодильна шафа споживає за годину 300 Ватт електроенергії. Враховуючи режим роботи 24\7 – така затратність є дуже ощадною.
Вимоги до технологічного обладнання
Обладнання електромеханічне
Основна перевага застосування електромеханічного обладнання – економія часу на механічну роботу: чистку, нарізку, подрібнення тощо. Як наслідок це дозволяє кухарям приділити більше уваги безпосередньо процесу приготування, контролю якості та безпечності їжі.
Вимоги до технологічного обладнання
Обладнання посудомийне
Економність. Наприклад, для миття 20 тарілок буде використано лише 3 літри води та не більше 10 мл. миючих засобів. У порівнянні з працею за параметрами швидкості, якості та безпеки, адже більше не потрібно неконтрольовано замочувати посуд в різноманітних мийних ваннах. Посудомийна машина працює в автоматичному режимі. Дезінфекція столового посуду під час миття забезпечується шляхом підняття температури в робочій камері посудомийної машини до +85.
Вимоги до технологічного обладнання
Інше
Сервірування. Миючі засоби, Меблі з нержавіючої сталі: столи, мийки, стелажі. Термічні аксесуари для доставки. Всі моделі столів виготовляються під замовлення за розмірами клієнта.
ми завжди готові поділитися досвідом!
Допоможемо розібратися з питаннями по обладнанню для вашого навчального закладу
(067) 428 08 37
Консультація за телефоном
Чому варто обрати S-prof?
Наш досвід працює для вас
Експертний АУДИТ
Проведемо аудит існуючого обладнання, для пошуку найкращого рішення
Зробимо ПІДБІР
Визначимо найкращі моделі обладнання, які підходять саме вашому закладу,
Створимо ПРОЄКТ
Спроектуємо розміщення обладнання, для приміщення вашого харчоблоку
Встановимо та Навчимо
Швидко доставимо, встановимо, протестуємо та Навчимо персонал користуватися обладнанням